Back in Santa Cruz

Nu är vi tillbaka i San José/Santa Cruz igen. Jag har test min nya våtdräkt och jag har aldrig varit så svettig. Så antar att den funkade. Vi var nere i Santa Cruz  under hela dagen och surfade på 26 som levererade något fruktansvärt. Tyvärr e jag ju inte tillräckligt bra men det var killar där som fångade riktigt bra vågor. Efter att spenderat några timmar på stranden med fotande och surfande så drog vi 10 min norr till Steamer Lane där O´niell cold water classic håller på. Efter att ha skatat ner till brytet och hoppat över staketet dit alla fotografer och det som filmade tävligen stod knäppte jag några fina bilder på det som kan surfa.

Nu väntar snart sängen och sedan bär det av till Santa Cruz imorgon igen

IMG_5467 [1600x1200]

IMG_5450 [1600x1200]

IMG_5437 [1600x1200]

IMG_5420 [1600x1200]

IMG_5354 [1600x1200]

IMG_5328 [1600x1200]

IMG_5264 [1600x1200]

IMG_4993 [1600x1200]

IMG_4957 [1600x1200]

IMG_4956 [1600x1200]

IMG_4947 [1600x1200]

IMG_4944 [1600x1200]

IMG_4899 [1600x1200]

IMG_4789 [1600x1200]

IMG_4748 [1600x1200]

IMG_4684 [1600x1200]

IMG_4606 [1600x1200]

IMG_4595 [1600x1200]

IMG_4441 [1600x1200]

IMG_4439 [1600x1200]

Orkar inte riktigt göra en längre updatering nu, men det blir förhoppningsvis lite mera bilder imorgon.

/basti

Surf och Skola

Helgen som var bjöd på sjukt bra vågor. Jag plockade förmodligen en utav mina största vågor på länge, då jag satt och väntade utan för “lineupen” på att det stora vänstrarna som skulle rull in, vilket det också gjorde ca en gång i kvarten. Vi hade inte med oss någon fotoutrsustning och det var skönt att bara kunna sitta där och njut. Ryan och jag var ute i vattnet 3 timmar på fredagen och 3 timmar på lördagen. Blåa läppar och skrynkliga fingrar var resultatet. Men det är det alltid värt.

Då jag har fått förfrågningar hemmifrån om att lägga upp lite bilder från min foto kurs, så täntke jag att jaaa….. då får jag väll göra det! För drygt en vecka sedan så fick vi i uppgift att göra en historia på fem-sju bilder. Då jag vet precis vad jag gillar att fota. Saker som har med surf att göra, så var det ju ett lätt val vad jag skulle fota. Tog lite nya bilder och använde mig utav några gammla bilder. Detta blev mitt resultat. Jag kallar konstverket: Ryan Goes Surfing:

sbergstrom photoessay7

sbergstrom photoessay6

sbergstrom photoessay5

sbergstrom photoessay4

sbergstrom photoessay3

sbergstrom photoessay2

sbergstrom photoessay1

Nästa uppgift är att välja en favorit fotograf och “kopiera” en utav hans bilder. Eller rättaresagt. Gör en exakt kopia av ett foto han har tagit. Jag har valt surf fotografen Todd Glaser http://www.tglaser.blogspot.com/ eller http://www.tglaser.com/ . Väntar nu bara på ett godkännande från min lärare, men jag har redan valt bild. Men det får ni veta nästa gång.

//basti

O´Neill Psychofreak

Började för några väckor sedna reka runt lite på våtdräkter inför vintern i Sverige då min välanvända 3,2 knapp klarar av Kalifornien när det är lite frånlandsvind. Jag kollade på Rip Curls H-Bomb och F-Bomb och sedan på O-Neills Psychofreak. Efter att ha rekat runt online så kom vi äntligen till skott och började kika runt i affärerna idag. Drog först till en affär där vi har handlat förut. Det hade ingen utav modellerna inne i affären då det är på tog för varma för Santa Barbara. Men det kundet ta hem båda olika för det priset jag har sätt online. Bestämde mig för att avakta med det hela då jag inte behöver den än på ett tag och jag skulle bara tjäna runt 500 mot att köpa den i Sverige. Men Ryan och jag drog vidare till Channel Islands surfshop för att kolla vad priset låt där. Efter att ha kikat runt en stund hittar jag den i rätt storlek tro det eller ej. 579$ utan skatt. Precis som den förra butiken. Men då det var ett rött sträck över priset så frågade jag i kassan vad som menades med det. Ööö jag tror det betyder att det är 20% rea. Eller vänta 30%… föresten 40% rea. Så helt plötsligt skulle våtdräkten kosta 379$ med skatt.  Det är 2000 billigare än vad den kostar i Sverige. Bestämde mig för att teste den och se hur jag såg ut i spegeln. Efter att ha slitit och svettats i 20 minuter med att få på den. Har aldrig haft sådana problem att få på mig en våtdräkt. Bestämde mig nästa för att sluta för att jag trodde den var typ 7 storlekar för liten. Gjorde ett sissta försök att få på mig den då det vore för pinsamt att gå ut och säga att man inte enns fick på mig den. Sissta försöket lyckades och den satt som smacken!!! Sjukt varm, svettigt men oerhört sexigt.

Så nu mera är jar ägare till en O´Neill Psychofreak 5,5/4,5. med hood för 2600 istället för 4600 som den kostar hemma. Hoppas nu på att den skall klara av snön i Svea. Skall bli spännande att testa den. Kanske får bli uppe i Santa Cruz om några veckor.

//basti

Ilska

Jag är arg.

Jag är arg på mig själv.

Jag är arg för att jag är för feg.

 Jag är arg för att det jag älskar gör mig arg.

Jag arg för att jag är för dålig på det jag älskar.

Jag är arg för att jag har för höga krav på mig själv.

Jag är arg för att jag inte kan njuta av det jag älskar.

Jag är arg i onödan.

Varför vara arg när man kan vara lycklig?

Det är frågan.

A legit American day

Jag vaknar upp. Det är måndag morgon. Axlar och rygg är förstörda efter en hård helgs surfande. Huvudet är fullt av olika ekonomi termer då mina midterms är på gång under veckan.  Det är fortfarande mörkt utanför och det regnar. Jag ligger kvar och drar mig i min säng. Många skulle nog inte kalla det säng kanske. Men för mig fungerar min 90 cm rosbeklädda madrass, liggande på golvet, som en säng. Min uppzippade sovsäck har halkat av mig och det är kallt i rummet. Då jag inte har handlat mat på två veckor går jag rakt in i duschen utanfrukost. Duschen ja. Glömmde bort att den har “slammat” igen och fyller uppbadkaret med vatten. Som tur är, är ju jag först i i duschen. 08.30  cyklar jag ner till skolan på min lånade damcykel. Påväg att möta min studygroup så stannar jag till på en av skolans caféterior. Köper mig en stor caffe och en “breakfeast burrito”. Första målet för dagen inhandlat, 6.25$.

Möter med min studygropup — går på lektion — går tillbaka till min studygroup — vi går tillsammans till våran ekonomi lektion och gör vårat middterm. Går över förväntan. Lätt att säga när man inte sätt resultatet än. Jag drar vidare till martin och vi gör min foto quizz som handlar om olika slutar tider. Vi funderar lite på hur vi skall lägga upp plugget inför nästa middterm som e pågång. Kommer inte riktigt fram till något och jag börjar cykla hemmåt. Jag innser att jag fortfarande inte har någon mat hemma. Efter ett mycket kort övervägande stannar jag till på TacoBell och inhandlar 3 cruncy tacos och en “5 layer burrito”, 4.75$.

När jag kommer hem är våran landlord i trädgården och meddelar att en “plumber” (rörmockar antar jag) skall komma och fixa våran dusch. Efter 20 minuter kommer plumbern. Det är en man i 40-50 års åldern. Hans ända redskap är en… ja vad heter det. Toa plugg. Vet inte vad det kalls. Plunger kallas det här iaf. Han går in på badrumet och meckar i drygt 2 minuter och kommer sedan ut och säger att det är klart. Lite hår i avloppen. Sedan spenderar han och våran 75 åriga landlord 10 minuter i vårat hus och diskuterar marijuana frågan. Det är ju tydligen ett nytt lagförslag pågång  här. “Hel-ligalisering” av marijuana. Nu får man ju bara köpa det om man har ett “clubcard” eller ett så kallat “medical card”. Man kan imprincip gå till vilken doktor man vill och säga att man har svårt att äta eller sova så får man köpa ett medical card för dryga 90$ som varar ett år. Inte riktigt som i Sverige. I USA är alkohol absolut inte tillåtet innan man är 21 men röka gräs går varannan 16 åring.

Efter att gubbarna har gått så lägger jag mig ner och sover på soffan. Vaknar upp med lite lätt ångest. Jag borde plugga! Sätter mig ner och drar igång med mina business studier. Kör på en stund och klockan närmar sig 19. Ryan är klar med sitt plugg och kommer ut och säger att han är sjukt hungrig. Jag har fortfarande ingen mat. Iaf ingen mat som inte är -19 grader. Ryan säger Subway, jag säger kör. Cyklar bort till Mesa center och beställer varsin footlong. 6,75$. Jag äter halva och sparar den andra till frölle.

Efter att ha pluggat en stund till så sitter jag nu med min dator och bloggar. Det blåser halvstorm utanför. Det jag ville komma fram till var inte marijuan frågan. Det blev bara ett litet sidospår. Hur ofta händer det i  Sverige att enns rörmockare och hyresvärd kommer in på den frågan???? Det jag vill uppnå var att jag under en dag “åt ute” tre gånger på en dag och spenderade 17,75$. Det är typ 120 kr för. Jag skall hedan efter gefan i att laga mat!!! Det var min poäng med det hela.

Kom av mig lite i skrivande då dampbarnet Spencer slänger ut frågan om en kille kanske skall flytta in under en månad. Vi diskuterar det inte direkt och jag sitter och skriver och hör dampbarnet Spencer säga. ” Yooo Adam, Ill talked to Ryan and Basti and they say its okey.

Woow detta kommer bli väldigt spännande. Perfekt avslut på en underbar dag.

Big day at Jalama

Nu har vi fått oss lite riktig surf. Kan inte påstå att jag presterade bra filmmässigt. Men det handlar ju inte om det utan om kännslan. Var sjukt stora vågor som rullade in imellanåt. Efter att jag gjort ett försök till att prata spanska med en mexare så bytte vi snabbt till engelska. Men poängen med det var att han jämförde vågorna med citat “det känns lite som pipline här ute”(pipline är ett tungt bryt på Hawai).

Vi fick oss iaf några vågor både Ryan och jag. Var första gången för båda som vi använde kamera för att filma surf. Tror vi har mycket att lära om det. Men nu har vi ju gjort det för första gången iaf.

Om ni tycker att jag presterar oerhört dåligt på den stora vågen i slutet på filmen så skyller jag på att jag halkade till när jag ställde mig upp. Om ni kollar noga så ser ni. Jag vet att det e gay att hålla i railet så som jag gör. Tacktacktack! Jag skall bättra mig

Imorgon bär det av igen. Hoppas på att få lite bättre material då. Nu är det dags för frukost och ekonomi studier.

YouTube Preview Image

/basti

barells??

Idag hoppas vi på den bästa surfen vi har fått hitills. Sitter och kollar ut genom fönstret och är lite orolig för vinden. Men prognosen lovar svag vind, vilket är bra för oss. Nu skall bara försöka få Ryan att krypa upp ur sängen, sedan bär det det av mot Jalama igen med kamror, stativ och en stor motivation för att fånga några fina tuber 😉

Kika in denna prognosen. Inte att leka med:

 

För er som inte bet vad detta innebär kan jag bara säga en sak. Sjukt bra. Fick precis infor från Ryan som ringt dit ut och hört hur det var. Axel till huvud högt, frånlandsvind….. Kan blir bra 😀

Kommer inte vara kontaktbar närmaste tiden. Hrrm är och surfa Ciao