Looking for surf

I lördags Drog bröderna B och jag ut på västkusten på jakt efter lite vågor eller iaf nya surfspots. Vin skulle som max bli 11 m/s men jag tror inte den orkade uppp i mer än 9 eller nått.

Efter många timmars spanande på googlemaps så hade vi hittat ett par ställen innom några km avstånd.

Väl på plats visade det sig dock att det blåste för lite och det var för djup ända in till “strandkanten” så vågorna slog aldrig så som vi hade hoppats. Om någon har några bra förslag på surfspots mellan Lyskil och Strömstad är det ju bara att maila. Själv kommer jag nog åka sönder ut annars. Vill dock inte tror att dit inte finns. Fyfan för svenska skärgård!!

Här är iaf lite bilder efter jakten..

//bazmei

“Klonings” försök

Tja!

Nu har jag varit igång med kameran igen och sedan testa på mina redigeringsförmågor.

Blev lite inspelning ute på trädgården och sedan ihopklippning med sonyvegas till något som skall likna vad som kallas “cloning”

Jag vet inte riktigt med det. Men för att vara första gången lyckas jag väll okey iaf.

embedded by Embedded Video

Hinner inte skriva mera nu. För snart rullar bilen ut till västkusten på jakt efter nya surfspots. Inte så mycket vind men vi får se vad det har att bjuda på…

//bazmei

Surfing Varberg in July

Vi har haft tur! Vi fick lite vind här i veckan. Jag som var rädd att jag inte skulle ha så mycket att updatera sidan med. Men det var ju helt fel visade det sig. Så i måndags när jag kom hem efter jobbet så såg jag att det skulle blåsa rätt okey.

Så ringde runt bland gubbarna  och hörde vilka som var sugna. Efter mycket om och män så drog Johan B Nicklas Nyblom och jag ner till Varberg vid 11 snåret på torsdag, efter att få ta ut en halv dag komp.

Ca klockan 14 var vi ute i vattet  och körde. Eller en var kvar på stranden och filmade. Men efter vi gick  ut blev det bara sämmre och sämre. Men lite blev det ju iaf.

Tack Johan för att du filmade. Funderar på att anställa dig. Du gör ett bra jobb. Och Nyblom. Tack för att.. hmm Aaaa du är den du är 😉 haha!

embedded by Embedded Video

//bazmei

Nya Kameran och Sony Vegas Redigering

Här kommer lite nya klipp från min nya kamera. Eller jump filmen är från den gammla kameran och “teleport” från den nya. Men det är redigerat med den ny datorn iaf.

Så jag testade lite “teleport” funktion i Sony Vegas. Vet inte om man kan kalla det riktigt. Men det ser ju rätt okey ut. Har iof inte lagt ner så jätte mycket tid på den.

embedded by Embedded Video

Sedan testade jag även funktionen att spela upp klippen baklänges och i slowmotion.

embedded by Embedded Video

Detta var typ det som hände i helgen. Körde ju lite wakesurf i torsdags med nya brädan. Funkade lite sämmre då. Fick inte riktigt till vågen och så var ju brädan mindre så var lite svårare att köra med. Per har lite klipp från detta. Får se om jag lägger ut det eller inte. Kanske bäst att inte göra det med tanke på vad vi presterade.

Får se vad jag får till nu under veckan. Skall iaf beställa lite tillbehör till datorn nu.

Peace //bazmei

Laptop på väg

Tja!

Äntligen har jag bestämt mig vilken laptop det blir.  Bestälde tidigare idag en HP Pavilion dv6-1030

 

Jag hoppas nu att denna skall vara tillräckligt bra för min typ av redigering i framtiden. Kommer iaf inte bli sämmre än vad det är nu. Jag ringde även Cyberphoto och det skulle skicka min kamera med tillbehör idag så hoppas att jag har den tills på fredag.

När jag ändå skriver vad jag har beställt kan jag meddela att wakesurf brädan Lasse och jag bestälde tidigare i veckan befinner sig nu i gbg. Tror detta kan bli en bra helg.

Nu blir det gym och sedan upp och hämta datorn så jag kan börja redigera!!!

 

Peace  //bazmei

Wakesurfing i Vänersborg, Vänern, SS

FÖR HD TRYCK PÅ FILMEN EFTER START FÖR ATT KOMMA TILL YOUTUBE!!

embedded by Embedded Video

HEJ!

I helgen testade vi att wakesurfa för första gången! Var riktigt najs. Och tycker att Lasse och jag gjorde ett riktigt bra jobba för att vara första gången! Vi körde på min webber 6,8. Numera har den lite sprickor på railet. Orkade nog inte riktigt med trycket. Men det var det allt värt. Så blir till att beställa en “riktig” wakesurfbräda imorn så vi kan köra till veckan igen.

Så planen är nu att hålla uppe surfingen med detta i sommar när vågorna inte är nått vidare.  Men nästa gång skall vi lasta på ännu mera vatten dunkar så vi får ännu sörre våg. Denna gången hade vi ca 200kg vatten dunkar. Tror det kan vara bra om man närmar sig iaf 300. Men gör nog inget om det är 400 heller!!

Tack Lasse för att du har en båt och tack Johan för fotona! Var en riktigt Najs helg. Och tack hela familjen Hallqvist för att jag slapp äta korv en gång till på lördagen. Fast det blev en Kebab senare iaf! Hehe!!!!

Titta och komentera!!!

//bazmei

Vinprovning inför Spanien

Igår kväll hade morsan, farsan och jag en liten vin provning innehållande två viner från Galicien dit jag förmodligen skall dra mig till hösten. Om allt går enligt planerna drar jag ner den 24 augusti och stannar där på obestämd tid.

Skall även beställa ny videokamera och dator här i veckan. Lägger upp mer info när jag beställt sakerna!!

//bazmei