On the west coast

Igår drog jag och Lasse på jakt efter vågor igen efter att ha hört att det skulle funka på några ställen jag velat kolla in ett tag nu. Förhoppningarna var stora då vi möttes av stora feta vågor som iof slog upp mot klipporna men såg lovande ut. Men efter att ha kollat längst hela kusten där vi var så insåg vi att vi inte skulle få hoppa i vattnet då det var för stökigt och bröt för när bergen.

A good day to remember

Nu när jag sitter och tentarpluggar så är det lätt att drömma sig bort igen.
Detta är första dagen vi hade bil på Gran Canaria. Lasse hade kramp i magen pga hunger och stämningen var sådär efter en timme på krokiga vägar utan något hav eller swell i sikte. Vi bestämde oss för att stoppa och ta lunch. Vad vi inte viste var att Play Aldea bara var tio minuter bort.
Tack Las Palmas 😉
YouTube Preview Image

Windsurfing

Efter tio dagar med våran surf Clio så lämnade vi i lördags tillbaka den på uthyrningen och var f.r.o.m nu strandsatta på sydkusten utan vågor. Inte för att det gick någon större nöd på oss då vi fått många dagars bra vågor och nu skulle få några sista dagar med solning och chilling på playan. Med våran vanliga supertur så lyckas det nya hotelet vi hammnade på ligga på ett vindsurfing spot med bräduthyrning… osis!! Då det blåste lite väl mycket för mig och Andreas så var Lasse den enda med skills som vågade sig ut i havet, han var dock inte den ända ute som ni kommer att få se på bilderna. Det var rätt många säkra gubbar som var ute och brände enligt mina mått mätta innom vindsurfing.

Imorgon väntas avresa mot Götet vilket skall bli rätt gött då Gran Canaria kanske inte är the place to be om man inte får surfa. Nu nalkas det palle och vino blanco de la casa innan vi går och lägger oss. Har även bestämt mig för att det kommer att bli hårdkörning med vindsurfen i sommar.

Hasta luego

Windless waves

Senare på eftermiddagen efter det att vi spelade in Go Pro skateingen så käkade vi en lunch och drog sedan väster ut längst den norra kusten. Vi siktade in oss på San Filip men såg minst fem grymma spot på vägen.  När vi kom till San Filip så var det inte alls lika bra som det ställen vi sett precis innan, så vi vände bilen och körde tillbaka. Då det var hyfsat stort och stenbotten bestämde sig Lasse och Andreas för att sitta och chilla och kolla på medan jag drog på mig våtdräkten och paddlade ut mitt i mellan fem locals. Då vi inte var berädda på att det skulle bli bra surf så hade vi inte med oss min kamera för att dokumentera. Istället satt Lasse och spelade in med sin kompakt kamera vilket inte blev fy skam iaf.

Det blev en grym men smärtsam surf. Jag började med att trampa på en glasbit på parkeringen, sedan på vägen ut trampade ja på en sjöborre och efter det skara jag mig lite gött i foten på ena fenan. Det resulterade i att jag senare på natten vaknade med värk i foten och fick spendera en timme på toan för att försöka peta ut rester av sjöborren (glömde visst att göra det direkt när jag kom hem). Men då surfen var så bra som den var så kan man ju inte annat än gilla läget.

Detta blev förmodligen den sista surfen på denna resan. Men vi har lite andra kort i ärmen det sista dagarna på resan…