Från huset till stranden

Efter att ha varit i Santa Barbara över en vecka utan minnsta skymmt av vågor så fick vi i lördags till slut en första lovande prognos. Det som var mest spännande med surfen var nog skaten till den. För så mycket vågor blev det inte. Det var iaf gött att paddla ut igen och vi fick närkontakt med dels en säl och sedan såg vi även en delfin på avstånd. Jag bifogar ett litet klipp från skaten från huset till stranden.

Annars så börjar skolvecka två här om några timmmar. Skall bli super kul att sitta och lyssna på självgoda föreläsar som tror att det är centrum av universum. Kanske blir surf senare. Vi får hoppas på det..

YouTube Preview Image

//basti

En sommar kväll i Svedala

Efter att ha flytt landet efter påtryckningar från många håll, blir jag tillslut tvungen att sätta mig ner framför datorn och klippa ihop det darriga wakeboard klippen jag spelade in med min för dyra kamera som jag inte än kan hantera. Klippen utspelar sig i vassbotten Vänersborg, där max farten för båt är max 10 knop. Vi trottsar det svenska lagarna och riskerar våra liv för att få ihop några få wakeboard scener innan vi flyr ifrån kustbevakningen.

Det kanke inte var riktigt så det gick till förutom det med darrigt. Men nu kan du sitta och dreggla framför dina volt försök Lasse och David. Skall försöka styra upp bilderna. Men det kanske tar lite tid 😉 haha sorry!!

YouTube Preview Image

//basti

Kalirfornien från en Svensk

”The American dream”, låtsas världen som handlar om att visa om hur bra man har det och hur mycket man älskar varandra för alla andra mer än att verkligen ha det eller vara det.

När jag cycklar hemmåt från State Street som är Santa Barbaras huvudgata så sköljer alla dessa olika intryck över mig. Efter att ha bott i USA i sex månader och sedan haft ett tre månaders uppehåll, har fått mig att se saker på ett helt nytt sätt. Jag har varit och köpt ett capo till min gitarr. En utav det få sakerna förutom datorn som jag använder varje dag hemma i Sverige… så lyckas jag glömma den sittande på gitarren in i det sissta väntade på att få bli använd en sissta gång innan nedpackningen som aldrig kom. Detta kom mig att kosta en en timma lång cykel tur som visade sig vara ganska så nyttig utöver motionen.

När jag lämnar state street bakom mig med alla ”glada” människor och de fina husen som ligger lite längre ner på state, som iof inte är något mot husen uppe på bergen eller i Monecito området där det nog inte finns ett hus under tre miljoner… dollar asså! Jag kommer iaf till hamnen där båtplats kostnaden/månad ligger på samma pris som kostanden för att hyra en 3 rums lägenhet här. Det är inte riktigt den 1000 lappen per sesong det kostar att ligga på marinan i Vänersborg utan snarare mellan 10000-20000 kr i månaden.

Det är någon form av seglar tävling på Ledbetter beach som är en utav huvud stränderna i Santa Barbara. Det är massa ”innhämska” Amerikanar, där de med sina stora husbilar som inte enns existerar i europa och deras segelbåtar som kostar decenier av årslöner för en kommun anställd, arbetande svensk, indirekt visar upp sina bankkonton.  Lite längre ner är det ett bröllop mitt i parken och några hundra meter längre ner ser jag ett till. Classic and cheesy i mina ögon. Men det visar ju iaf alla andra hur bra det mår och har det.

Jag fortsätter att cykla och ser det mexikanska familjerna picknicka i det ”lite minder fina” parkerna där inte en vit amerikansk familj syns till. Det är konstigt att det är så. Varje rik vit familj har ju en Mexikansk barnpassar anställd. Det vågar låta Mexarna uppfostra deras barn men inte sitta i samma park som dem.

Jag börjar cykla upp för backen mot Mesa området som ligger ovanför Downtown Santa Barbara. City College ligger halvägs upp på Mesa och vårat hus ligger nästan högst upp. Jag bestämmer mig att i fortsättningen hålla mig innom min säkerhets triangel uppe på Mesa. College, huset och stranden. Om jag skall någon annan stanns i fortsättningen får det bli bilen, så man kan ta sig från punnkt A till B utan att behöva se allt där i mellan. Hmm kanske jag inte skilljer mig så mycket från Amerikaneran ändå… om det inte vore för att det är dem jag vill slippa se och höra, och att jag håller med Cornelis när han säger att ”guld är föga värt”

Sebastian Bergström Kvidén 2010-08-22

Back in SB

Tjo bre!

Är nu tillbaka i SB efter en väldigt väldigt lång resa!!!

Huset vi bor är är sjukt bra och har redan fått till det grymmt på rummet!! Enligt mig iaf. Dock är ju inte mina krav super höga… Det innebär iaf att jag har min säng liggande på golvet, foton uppsatta på väggarna, väskorna uppackade och så har jag införskaffat mig en gammal fotölj och ett sängbord som även fungerar som byrå. Ett riktigt jam hörna är det 😉 Dock visade sig det omtalade Cuba Liber/citronträdet var en gren med två citroner på! Antar att vi får vårda det väl

IMG_1804 [1600x1200]

IMG_1896 [1600x1200]

IMG_1889 [1600x1200]

IMG_1888 [1600x1200]

IMG_1884 [1600x1200]

IMG_1881 [1600x1200]

IMG_1873 [1600x1200]

IMG_1871 [1600x1200]

IMG_1853 [1600x1200]

IMG_1850 [1600x1200]

IMG_1826 [1600x1200]

IMG_1816 [1600x1200]

IMG_1810 [1600x1200]

//Sebas